Behoefte aan stille tocht voor dode baby: 'Je wil het toch uiten'

Omwonenden hebben veel behoefte aan een stille tocht voor de overleden baby die vorige week bij de Sloterplas werd gevonden. Dat werd na de vondst duidelijk tijdens een buurtbijeenkomst. De stille tocht wordt vanavond om 19.00 uur gehouden.

Deelnemers aan de stille tocht verzamelen zich bij restaurant De Oostoever. De stoet komt daarna onder meer langs de herdenkingsplek. 'Ik vind het wel goed dat mensen dat doen voor iemand die ze niet kennen. Echt super', reageert een voorbijganger op de plek van de vondst. 'Het is allemaal erg schokkend en je wil het toch uiten op een of andere manier', aldus een ander.

Lees ook: Stille tocht voor overleden baby Sloterpark

Vandaag staat de politie met een mobiel bureau bij de Sloterplas, vlak bij de plek waar het pasgeboren jongetje werd gevonden. De hoop is dat passanten iets kunnen vertellen over de tas en de doek waarin de baby was gewikkeld. Mogelijk heeft iemand de tas eerder gezien of heeft iemand gezien wanneer de tas is neergezet. De politiecontainer staat er tot 21.00 uur.

Vorige week werd al een foto vrijgegeven van de doek met Burberryprint en de zwart-oranje Nike-sporttas waarin het kind werd gevonden. De politie hoopt nog steeds dat er mensen zijn die de spullen kunnen linken aan de moeder. Het is belangrijk dat ze wordt gevonden, zodat ze professionele hulp kan krijgen, aldus de politie.