Start van hoofdcontent

Stad

nl

Pontsteigergebouw straks boordevol miljonairs

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 juni 2016, 14.07 uur · Foto: pontsteiger.nl

Aan de appartementen in het Pontsteigergebouw in West komen veel forsere prijskaartjes te hangen dan aanvankelijk werd gedacht.

In het gebouw gaan zich, naar het zich nu laat aanzien, tientallen zeer vermogende bewoners vestigen. Meer dan de helft van de kopers van de 66 woningen in het pand in de Houthaven kiest voor samengevoegde appartementen die veel duurder zijn dan 'losse' woningen, zo schrijft Het Parool woensdag. Deze dubbelappartementen van tweehonderd vierkante meter kosten gemiddeld 1.7 miljoen euro. 

Lees ook: Woningen tot 25 miljoen te koop op De Dam

Doordat veel appartementen worden samengevoegd blijven om en nabij vijftien woningen over. Deze 'restanten', veel liggen op een hoek, zijn zo'n honderd vierkante meter groot. Ook hiervan gaat de vraagprijs waarschijnlijk al snel richting een miljoen euro. 'We weten de prijzen nog niet, maar dat ze boven de 8000 euro per vierkante meter liggen staat wel vast. In deze tijd houd je alle opties open zo lang dat kan', vertelt makelaar Leslie de Ruiter van Christie's Real Estate tegen de krant.

16 miljoen
Het duurste appartement in het Pontsteigergebouw gaat naar de Amsterdamse ondernemer Won Yip. De Dam-ondernemer kocht het penthouse van 1.440 vierkante meter voor, naar verluidt, 16 miljoen euro.