Stad

NL
V

Vrouw laat zich betasten door voorbijgangers voor kunstproject

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 juni 2016, 16.09 uur · Foto: YouTube

De Zwitserse kunstaners Milo Moiré vraagt op een vrij opmerkelijke manier aandacht voor seksueel misbruik. Ze laat zich betasten door voorbijgangers, die mogen aan haar borsten en aan haar kruis voelen.

Moiré heeft haar project al in meerdere Europese steden gedaan, waaronder onlangs op de Wallen in Amsterdam. Tijdens haar act draagt ze een spiegeldoos om haar borsten en later om haar kruis, waar voorbijgangers hun handen dertig seconden lang in mogen steken. Daaronder is ze naakt.

Opmerkelijk genoeg gaan veel omstanders op haar aanbod in, van jonge mannen tot oude vrouwen. Ondertussen kijken tientallen mensen toe en wordt het hele schouwspel gefilmd, zelfs met een close-up camera in de doos.

De beelden op YouTube zijn gecensureerd, op haar eigen website biedt Moiré de beelden tegen betaling ongecensureerd aan. Begin deze maand werd de kunstenares in Londen gearresteerd tijdens haar optreden en kreeg ze een fikse boete. De Amsterdamse politie was een stuk relaxter, die vroeg alleen of het volume van haar megafoon wat zachter kon.