Start van hoofdcontent

Stad

nl

Coldplayfans lopen over snelwegen naar Arena vanwege files

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 juni 2016, 23.21 uur

Coldplay begint vanavond om 21.00 uur met spelen, maar een halfuur voor aanvang van de show staan de fans nog op de snelwegen rondom de Arena vast.

Volgens de Verkeersinformatie Dienst (VID) staat er opgeteld alleen al op de snelwegen 15 kilometer file. Automobilisten zijn zelfs uit hun auto gestapt ter hoogte van knooppunt Holendrecht. Meerdere concertgangers zijn vanaf de snelweg gaan lopen naar de Arena, zo blijkt uit de camerabeelden van de VID. Naast het concert van Coldplay - 50.000 bezoekers - staat er ook een show in de Ziggo Dome gepland. Daar worden 12.000 bezoekers verwacht. 

Lees ook: Fans Coldplay vroeg bij Arena: 'Ik had eigenlijk school vandaag'

Vroege spits
Op de A2 vanuit Utrecht begon de drukte al vroeg tijdens de avondspits. Momenteel is de file gegroeid tot dik 10 kilometer tussen Vinkeveen en de Arena. Ook op de A1 en de A9 is het druk. Op de A1 wordt de doorgang nog extra belemmerd door een auto met pech bij het knooppunt Muiderberg. De file vanuit Amersfoort is gegroeid tot 5 kilometer.


Lopend over de #A2 naar 't concert van Coldplay.... omdat 't per auto niet meer gaat #stilstaan #Arena pic.twitter.com/xLVg5HaMTF

— VID (@vid) June 23, 2016
Twitter: @Glasbak