Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hangjongeren Banne Buiksloot nemen flat onder handen: 'Rolex a mattie'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 juli 2016, 21.15 uur

Bewoners van een flat aan de Banne Buikslootlaan zaten vannacht rechtop in hun bed toen een groep jongeren in hun flat vernielingen aanrichtte.

Rond 01.30 uur spoten de jongeren met graffiti leuzen in het trappenhuis, sloegen ze een raam van een galerijdeur in en gooiden ze een fiets van drie hoog naar beneden. Ook bespoten ze een beveiligingscamera bij de hoofdingang met graffiti. 

Op foto's van buurtbewoners is te zien hoe er op de muren 'Rolex a mattie', 'Banne cite' en een middelvinger naar 'the police' is gekalkt. Soortgelijke leuzen werden eerder op de vernielde auto van een vriendin van een politieagent geschreven.

Lees ook: Van der Laan: geen samenscholingsverbod in Banne Buiksloot

In de wijk Banne Buiksloot zijn al maanden hangjongeren actief die onder meer overvallen plegen, vernielingen aanrichten en met stenen gooien. De gemeente heeft daarom besloten om het cameratoezicht uit te breiden. Ook zijn er meer agenten en een 'buurtveiligheidsteam' aan het werk gezet.

Volgens een buurtbewoner zijn de jongeren die de vernielingen hebben aangericht vannacht weggereden in een witte Volkswagen Caddy.