Start van hoofdcontent
nl

De Boer onderging haartransplantatie: 'Waarom zou je het niet doen?'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 juli 2016, 13.24 uur · Foto: frank de boer

Het zal veel kijkers van voetbalpraatprogramma NOS Studio France wel zijn opgevallen: de nieuwe haardos van Frank de Boer. Die is onlangs bij hem aangebracht bij een haartransplantatie in Amsterdam, zegt zijn tweelingbroer Ronald vandaag in het AD.

De terugtrekkende haargrens van Frank (46) blijkt binnen de familie al enige tijd punt van discussie. Zelfs zijn schoonzus Suze, de tien jaar jongere vriendin van Ronald, bemoeide zich ermee. Of nou ja, in het AD zegt Ronald dat Suze zijn broer 'af en toe' dolde met diens kaalheid. 'Dan werd hij er weer mee geconfronteerd. Hij is ijdel genoeg om er goed uit te willen zien'.

Uiteindelijk ging Frank overstag. 'Ik denk door bepaalde inzichten. Dan zag hij zichzelf terug op televisie of op een foto en keek hij naar mij: zo kan het ook'.

Lees ook: Frank de Boer in College Tour: 'Alleen incidenteel bij top van Europa'

Een haartransplantatie is een monnikenwerkje, vervolgt Ronald. 'Haartje voor haartje wordt uit je achterhoofd naar voren geplaatst. Het duurt vervolgens nog een maand of negen voordat je het resultaat goed ziet. Ik ben benieuwd hoe het bij Frank pakt. Bij mij sloeg het direct aan. Dat was fantastisch'.

'Ik zeg altijd maar zo: waarom zou je het niet doen? De technieken zijn er. Als je de keus hebt tussen een bos haar of kaal, dan kies je toch voor het haar?'

Lees ook: Ronald de Boer liet diepe frons volspuiten

En die diepe frons in z'n voorhoofd dan? Van Ronald is bekend dat hij er af en toe een spuit in laat zetten om alles weer strak te trekken. 'Ik vind het fijn', geeft Ronald toe in de krant. Maar, 'ik denk niet dat Frank daar aan toe is'.