Start van hoofdcontent

Stad

nl

Marokkaans gezin doet aangifte tegen homostel

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 juli 2016, 19.43 uur

Het Marokkaanse gezin dat wordt beticht van homohaat heeft aangifte gedaan bij de politie. Zij voelen zich bedreigd door hun buren Daan en Willem.

Lees ook: 'Verhaal homostel vrijwel geheel verzonnen'

Het homostel vertelde deze week tegen AT5 dat juist zij worden bedreigd en gepest door het gezin. Net als Daan en Willem zijn ook de buren ondergedoken. 'De laatste dagen zijn we heel erg aangevallen in de media. Mijn oma is angstig weggegaan uit haar eigen huis. Ook durft ze de buurt niet meer in vanwege schaamte door wat de media heeft geplaatst', zegt de kleindochter van het gezin. 

Lees ook: 'Vuile flikkers! We komen! We gaan je doden als je het niet meer verwacht!'

De ophef startte nadat Daan en Willem bekendmaakten dat ze door hun buren waren weggepest vanwege homohaat. Het Marokkaanse gezin is het totaal niet eens met deze versie het verhaal en zegt zelf te zijn lastiggevallen door het homostel. 'Ze bonkten op de muren. In de avond laat aanbellen. Op het keukenraam slaan. Ze hebben mijn oma en ooms uitgescholden voor "kutmarokkaan" en "vieze Marokkaan" en gaat zo maar door. De beschuldigingen kloppen totaal niet. Maar er is zeker een burenruzie', vertelt de kleindochter.

Lees ook: 'Homostel in Nieuw-West met de dood bedreigd door buurtbewoners'

Het Marokkaanse gezin zegt zelf bedreigd te zijn door Daan en Willem. De kleindochter zegt daarover: 'We hebben aangifte gedaan omdat afgelopen zondag één iemand van het stel met een honkbalknuppel naar mijn oma is gegaan. Ze is er heel erg van geschrokken. Ze is na het incident ook meteen vertrokken van haar huis. Van homohaat is totaal geen sprake, dat mag ook niet gebeuren.'