Verdachte van bankovervallen gepakt: tientallen demonstranten protesteren bij politiebureau

0
Whatsapp

112

Verdachte van bankovervallen gepakt: tientallen demonstranten protesteren bij politiebureau

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 juli 2016, 12.38 uur

Een 29-jarige vrouw is gisteren in Amsterdam aangehouden. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij een reeks bankovervallen in Duitsland.

Volgens het AD wordt de vrouw door het Openbaar Ministerie (OM) in Aken (Duitsland) gezien als de leidster van de zogenaamde 'Pruikenbende'. Deze bende wordt verantwoordelijk gehouden voor drie bankovervallen in Aken. In juli 2012, juli 2013 en november 2014. Bij twee van de drie overvallen zou DNA van de Amsterdamse vrouw zijn aangetroffen.

De vrouw zou zich ophouden in extreem-linkse kringen. De overvallen zouden worden gezien als 'onteigeningen'. Een 'legitiem middel in de strijd tegen het grootkapitaal.'

Demonstratie
Na de aanhouding van de vrouw trok een groep van zo'n zestig demonstranten gisteravond van het centrum naar het hoofdbureau van politie. De demonstranten lieten met onder meer vuurwerk en spandoeken hun ongenoegen blijken over de aanhouding van hun 'anarchistische kameraad.' Bij deze demonstratie is niemand aangehouden, laat een politiewoordvoerder weten.
abc5media_video_0

Whatsapp