Start van hoofdcontent

Stad

nl

Elf illegale logeeradressen ontdekt in Haarlemmerbuurt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 oktober 2016, 13.07 uur · Foto: taxi1108

In de Haarlemmerbuurt zijn op elf adressen illegale vakantieverhuur- en short-stay-locaties ontdekt. Dit is het resultaat van extra handhaving door de gemeente nadat er veel klachten van overlast door bewoners binnen waren gekomen.

In de buurt bieden veel mensen hun eigen woning aan voor verhuur aan toeristen. Dit mag, zolang er niet meer dan zestig dagen per jaar en niet aan meer dan vier gasten tegelijk verhuurd wordt. Omdat er niet aan deze regels werd voldaan en de veiligheid ook in een aantal gevallen niet in orde was, greep de gemeente in.

Lees ook: Ondernemers Haarlemmerdijk zijn straatdealers en illegale hotels zat

In totaal bezochten de handhavers 45 adressen. Twee woningen werden gesloten wegens brandonveiligheid. Verder werd de vergunning voor een short-stay appartement ingetrokken en kregen vier short-stay verhuurders een waarschuwing. 

Stadsdeelvoorzitter Boudewijn Oranje zegt overigens nog niet klaar te zijn met de procedure: 'De komende weken gaan we nog een aantal adressen controleren waar niemand werd aangetroffen. Verder kan de buurt ook in de toekomst rekenen op de warme belangstelling van de handhavers.'