Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man neergeschoten in Centrum, tientallen kogels afgevuurd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 juli 2016, 14.03 uur

Bij een schietpartij in de Tweede Wittenburgerdwarsstraat in het centrum is vannacht rond 00.30 uur een man gewond geraakt.

In een steegje dat uitkomt achter de woningen in de binnentuinen van de Poolstraat werd de man onder vuur genomen. Er werden volgens getuigen tientallen kogels op het beoogde doelwit afgevuurd. Volgens buurtbewoners gebeurde dat met een klein model pistoolmitrailleur en is er bijna veertig keer geschoten. 

Na de schietpartij zou de schutter achterop een scooter zijn gestapt, die bestuurd werd door een handlanger. Het slachtoffer was door een of meerdere kogels getroffen en op een tuinhuisje geklommen. Daar klopte hij op het raam voor hulp. De bewoonster trof de gewonde man aan en belde de hulpdiensten. 

Het slachtoffer is door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Het vuurwapen zou volgens getuigen door de schutter in het water van de Wittenburgervaart zijn gegooid. Duikers van het arrestatieteam van de politie hebben naar het wapen gezocht, of ze het gevonden hebben is niet bekend. 

Update: 9.15 uur
Een woordvoerder van de politie laat weten dat het slachtoffer 25 jaar oud is. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Getuigen laten aan AT5 weten dat er drie verdachten op een scooter zaten. Twee van hen zouden met automatische vuurwapens hebben geschoten, een derde bestuurde de scooter.

Er is nog niemand aangehouden. De politie is nog op zoek naar getuigen. De schade na de kogelregel is enorm, zo is ook de volgende dag goed te zien:

abc5media_video_1

Beelden: Martin Damen