Tas met dode baby Sloterplas lag voor vondst in water

De tas waarin het pasgeboren jongetje op woensdag 8 juni werd gevonden bij de Sloterplas, heeft voor de vondst in het water gelegen. De tas is kennelijk door iemand uit het water gehaald, voordat het werd gevonden. De vrouw die haar hond uitliet, trof de oranje-zwarte Nike-tas met KNVB-logo half open aan in de bosjes.

De politie toonde dinsdagavond een reconstructie van de vondst van de tas in Opsporing Verzocht. Een speciaal getrainde speurhond heeft een mogelijk spoor opgepakt vanaf het water de wijk in naar een parkeerplek aan de burgemeester Hogguerstraat. Het staat echter niet vast dat dit spoor met de zaak te maken heeft, aldus de politie.

Lees ook: Foto vrijgegeven van de tas en doek waarin dode baby gevonden werd

Het baby'tje woog maar 1700 gram en had de navelstreng nog aan het lichaam zitten. Ook zat er nog huidsmeer op het lichaam, wat er doorgaans na een week van af is. De politie vreest dat de moeder onder grote druk staat en dat ze mogelijk bij een nieuwe zwangerschap weer op een zelfde manier handelt.

Het jongetje was gekleed in een Mickey Mouse rompertje en had een Mickey Mouse slabbetje om. Dit type rompertje en slabbetje worden als setje verkocht en zijn verkrijgbaar bij kledingwinkel Primark. Ook had het jongetje een luier om, verkrijgbaar bij supermarktketen Lidl. De politie hoopt dat iemand de getoonde spullen kan linken aan de moeder van het kind.

Lees ook: Overleden baby gevonden in bosjes bij Sloterplas

Lees ook: Ruim twintig tips dode baby Sloterplas