Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vermiste Soufyan (21) weer terecht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 september 2016, 11.34 uur

De 21-jarige Soufyan Essabaouni uit Slotervaart is weer terecht. Dat bevestigt de politie vanochtend.

Ook de familie van de jongen meldt dat de berichtgeving klopt. Rond 07.00 uur werd de neef van Soufyan ingelicht dat hij thuis zou zijn gekomen. 'We zijn ontzettend blij en opgelucht dat hij weer terecht is', aldus de neef van Soufyan tegen AT5. De politie kan verder nog niks zeggen over de toedracht van zijn vermissing.

Ontvoering
De jongen werd een week geleden voor het laatst gezien op een parkeerplaats in Zwanenburg. Daar werd hij kort na middernacht onder vuur genomen. Essabaouni reed daar in de Audi A1 van een kennis toen hij werd klemgereden door een witte Seat Leon. Toen Essabaouni uit de auto probeerde te ontsnappen, openden zijn belagers het vuur op hem. 

Lees ook: Soufyan Essabaouni (21) uit Nieuw-West sinds donderdag vermist

Wat er daarna met Essabaouni is gebeurd, is niet uit de camerabeelden op te maken. Op de dag van zijn verdwijning droeg Soufyan een zwart T-shirt met een afbeelding van een tijger met rode accenten, een lichtblauwe spijkerbroek met scheuren en een zwart/grijze jas. Soufyan is niet eerder in aanraking gekomen met de politie. Er wordt dan ook rekening gehouden met een persoonsverwisseling, zijn oom zou namelijk wel in het criminele circuit bekend zijn. Bovendien zou de oom in contact staan met Wendel Meijer, de man die dinsdag in Zaandam ontvoerd werd. De politie vermoedt een verband tussen beide ontvoeringen.

AT5 sprak gisteren met de moeder van de 21-jarige vermiste: 'We leven allemaal in een hel. De hele familie, wij hier thuis, erger kan het echt niet. Want meestal hoor je of goed nieuws of slecht nieuws. En nu zit je elke dag, elke minuut, elke seconde, met de vraag wat er gaat gebeuren', aldus de moeder van Soufyan.