Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Instortingsgevaar na uitslaande brand in Noord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 juli 2016, 13.13 uur · Foto: Martin Damen

Een grote brand in een woning in Noord heeft de zolderverdieping van die woning volledig in de as gelegd. De brand in een woning op de hoek van de Pluvierstraat en de Meeuwenlaan brak rond 23.35 uit.

De brand werd eerst gemeld als autobrand, maar al snel werd duidelijk dat het om de woning ging. Meerdere voertuigen kwamen ter plaatse om de brand te blussen. Volgens een woordvoerder was het 'een uitdaging' om de brand niet te laten overslaan naar andere woningen. Dat kon uiteindelijk voorkomen worden. Uiteindelijk werd iets voor 1 uur het sein brandmeester gegeven.  

Schoorsteen
Op een gegeven moment stortte de schoorsteen van een van de huizen naar beneden en kwam terecht op een auto. Een tweede schorsteen stond ook op instorten en werd door de brandweer naar beneden gehaald. Niemand raakte gewond. 

abc5media_image_8

Waterschade
De schade aan de zolder verdieping en kap is enorm. De drukkerij die in een van de panden gevestigd zit en de woning onder de zolder liepen flinke waterschade op. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onduidelijk en zal later overdag door de brandweer worden onderzocht. Het nablussen en sloopwerkzaamheden gaan nog enige tijd duren.  

De woning blijven voorlopig afgezet in verband met instortingsgevaar. Voor de bewoners wordt vervangende woonruimte gezocht.

abc5media_image_9