Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man (22) gewond bij schietpartij in Commelinstraat in Oost

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 juli 2016, 18.45 uur

Een 22-jarige man is vannacht gewond geraakt bij een schietpartij in Oost. De man werd rond 02.00 uur beschoten in de Commelinstraat. Het slachtoffer is een bekende van de politie.

Volgens getuigen zijn er ongeveer acht kogels afgevuurd. De man zou onder vuur zijn genomen toen hij de entree van een flat binnen wilde gaan. In de deur van het portiek van de flat zijn meerdere afdrukken van kogels te zien.

Het slachtoffer werd meerdere keren geraakt en zou gewond zijn geraakt aan zijn buik en been. Onder andere een traumateam werd opgeroepen om hulp te bieden. Hij is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.

De schutter is samen met een ander vermoedelijk op een motorscooter gevlucht richting de Mauritskade. Boven Oost bleef enige tijd een politiehelikopter met zoeklicht cirkelen om te zoeken naar de dader. Bij die zoektocht waren ook tientallen agenten met kogelwerende vesten betrokken, aldus een getuige.

De omgeving rond de Commelinstraat werd ruimschoots afgezet voor sporenonderzoek. Technische rechercheurs hebben meerdere hulzen veiliggesteld.

Beelden: Martin Damen