Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

'Registreer overlast van bezorgscooters'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 augustus 2016, 13.23 uur

Als het aan de VVD in Zuid ligt gaat het stadsdeel in kaart brengen hoeveel overlast er nou eigenlijk veroorzaakt wordt door bezorgscooters.

Dit schrijft De Telegraaf woensdag. Volgens de VVD neemt het aantal pizza- en andere maaltijdbezorgers toe en gaat dit gepaard met overlast. Maar hoeveel? Dat is niet precies duidelijk. 

'In toenemende mate ontvangen wij signalen van bewoners in verschillende wijken van Zuid dat de bestuurders van voertuigen die eten bezorgen, met name scooters, allerlei verkeersovertredingen begaan', stelt deelraadslid Gianni Pollarini in de krant. Het gaat dan onder meer om scooters die door rood rijden of bijvoorbeeld rechts inhalen. 

Het deelraadslid hoopt nu dat Zuid het aantal incidenten gaat registreren en in gesprek gaat met bedrijven die eten bezorgen.

Koning van het fietspad
Bij de Fietsersbond herkennen ze de problematiek. 'Dit zijn bekende klachten. Koeriers gedragen zich alsof ze de koning van het fietspad zijn', stelt de Saskia Kluit, directeur van de bond. Kluit stelt dat de overlast kan worden teruggedrongen door de inzet van meer bezorgfietsen en door bezorgers niet langer per bezorging, maar 'gewoon' per uur te betalen.

Op de foto
Stadsdeelbestuurder Paul Slettenhaar stelt in een reactie de problematiek te herkennen. 'De suggestie om wangedrag te registreren juich ik toe', aldus Slettenhaar. 'Ik roep op om bewoners en ondernemers met ons mee te kijken en wangedrag aan het stadsdeel te melden. Social media kan daar een belangrijke rol in spelen met een foto van de verkeersonveilige situatie en een tweet.'