Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Zandvoort aan Zee? Nee, Amsterdam Beach!

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 augustus 2016, 22.14 uur

Om meer internationale toeristen naar Zandvoort te trekken wordt de badplaats tegenwoordig ook wel 'Amsterdam Beach' genoemd. Vanmiddag werd zelf buslijn 80, die van de Elandsgracht naar Zandvoort rijdt, omgedoopt tot 'Amsterdam Beach Line'.

Een take-over van Amsterdam van de badplaats? Nee, de naamsverandering is een gezamenlijk initiatief van Amsterdam Marketing en de VVV in Zandvoort. 'Zoals je weet heeft Amsterdam heel veel bezoekers in een jaar, en om ervoor te zorgen dat deze mensen ook een keer richting het strand komen, vinden we het prettig dat bij die toeristen waarbij Zandvoort aan Zee minder bekend is, de naam Amsterdam Beach wordt gepromoot', aldus Lana Lemmens, directeur van de VVV in Zandvoort.

Amsterdam Beach Line
Om het de buitenlandse toerist nóg gemakkelijker te maken, heet lijn 80 naar Zandvoort vanaf vandaag bovendien 'Amsterdam Beach Line'. En ook de vijfde editie van het Europees Kampioenschap zandsculpturen-bouwen heeft dit jaar als thema 'Amsterdamse iconen'. 'We willen er juist een internationaal randje aan geven, zodat Zandvoort ook internationaal wat bekender gaat worden', aldus de organisator.

Niemand voor de gek gehouden
Volgens Amsterdam Marketing kunnen dit soort initiatieven de druk een beetje verlichten van de Amsterdamse binnenstad. En er zijn meer plekken die 'plotseling' Amsterdam zijn geworden, zo legt Machteld Ligtvoet van Amsterdam Marketing uit: 'Flowers of Amsterdam, dat kennen wij als De Keukenhof; the Castles en Gardens of Amsterdam, dat is het Muiderslot. En nee, we houden niemand voor de gek, de mensen die in Nederland wonen krijgen dit niet te zien. Het gaat om de mensen die uit het buitenland komen.'