Getuige moordzaak Kobya: 'Verdachte zat onder het bloed en gaf moord toe'

Vandaag staat de verdachte voor de moord op fietsenmaker Temel Kobya in maart voor de rechter. Het gaat om een pro forma zitting. Uit de zitting blijkt dat de verdachte een getuige zou hebben aangesproken en de moord zou hebben toegegeven.

Lees ook: Moordverdachte in zaak-Kobya langer vast, ook verdacht van diefstal

De verklaring van een getuige wordt gezien als belangrijk bewijs. De getuige zegt dat verdachte Irfan E. naar hem toekwam en dat hij onder het bloed zat. E. zou hebben gezegd dat hij de fietsenmaker had vermoord en 1250 euro had buitgemaakt.

Ook zou hij hebben verteld over de beroving en mishandeling op 19 januari. De moordverdachte zou het slachtoffer met een hamer op zijn hoofd hebben geslagen. E. en het slachtoffer zouden elkaar kennen uit de bouw. Irfan E. ontkent alle verdenkingen. Hij gaf tijdens de zitting aan de getuige te willen horen. Die zou namelijk pas met zijn informatie naar de politie zijn gegaan nadat er een beloning werd uitgeloofd van 10.000 euro voor de gouden tip.

Lees ook: Buurt snapt niets van doodsteken fietsenmaker: 'Deze man was zo aardig'

De advocaat van E., Yehudi Moszkowicz, zegt tijdens de zitting dat de getuige zijn verhalen zou hebben verzonnen. Volgens de advocaat is de getuige 'iemand uit de zelfkant van de maatschappij' en moet daar 'rekening mee worden gehouden'.

De man wordt verdacht van moord ofwel doodslag en subsidiair zware mishandeling in januari. Daarnaast wordt hij nog verdacht van diefstal. De 49-jarige fietsenmaker werd op klaarlichte dag doodgestoken. De man was erg geliefd in de buurt. De moord was dan ook een schok voor omwonenden. Kobya stond bekend als een rustige, lieve man die geen vlieg kwaad deed.

Lees ook: Dode bij steekpartij in fietsenwinkel Jan Tooropstraat

De rechter besliste dat het voorarrest verlengd wordt. De verdachte blijft dus voorlopig vastzitten.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie