Stad

NL
V

Week op vakantie en nu een wielklem: 'Ze zien me ineens als wanbetaler'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 augustus 2016, 19.01 uur

Een week op vakantie gaan en bij terugkomst ineens een wielklem krijgen, het overkwam advocaat Marielle van Essen. En die baalt, op z'n zachtst gezegd, behoorlijk.

De gemeente zet zo'n klem als er geconstateerd is dat je vijf parkeerboetes niet betaald hebt. De auto van Van Essen stond tijdens haar vakantie verkeerd geparkeerd en zo liep ze dus, zonder dat ze zelf in het land was, tegen vijf boetes aan. En bij vijf openstaande boetes, kún je dus een wielklem krijgen. 

'Ze hebben gewoon iedere dag dat de auto daar stond dezelfde boete gegeven!' Aldus een boze Van Essen. 'Daar zit dan een betalingstermijn op van zoveel weken en daarna moet je nog een herinnering krijgen. Maar ik ben nu een week terug en blijkbaar zien de controleurs me nu toch al, omdat ik vijf boetes heb gekregen, als een wanbetaler. En dan krijg ik ineens zo'n wielklem!'

Een gesprek met de gemeente brengt Van Essen ook niet veel verder. 'Ik moet hier een half uur tot drie kwartier wachten? Weet u wat ik kost per uur?'

Niet snel meer een klem
Volgens de gemeente wordt er in Amsterdam niet snel meer geklemd, maar als er vijf keer geconstateerd is dat er niet betaald is, wordt de wielklem alsnog gezet. Wel kan er altijd in beroep gegaan worden. Advocaat Van Essen laat het er in ieder geval niet bij zitten.