Stad

Opnieuw crowdfundactie voor ernstig zieke Sabine Wortelboer (14)

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 augustus 2016, 21.21 uur

Ze is 14 jaar en heeft een zeldzame hersentumor. Sabine Wortelboer. Gelukkig heeft ze een hele lieve broer die alles op alles zet voor haar genezing. Presentator Sol Wortelboer startte een paar maanden geleden een crowdfunding. Resultaat: Ruim 200.000 euro voor haar speciale behandeling in Amerika. Maar ze zijn er nog niet, want er is nog één ton nodig. En dus komt haar broer opnieuw in actie.

Dat gaat zondag gebeuren bij Café Hesp. Tientallen boten zullen daar aanmeren om vervolgens samen te varen. En dat allemaal voor geld voor de behandeling van Sabine. Sol Wortelboer: 'In Nederland hebben we alles gedaan wat we konden (voor de behandeling van Sabine - red). We zijn uiteindelijk naar Amerika gaan voor een behandeling, met succes. Maar die behandeling kost drie ton en daarom zijn we in Nederland een crowdfunding begonnen.'

Succes
Met succes. Het oproepfilmpje ging viral en het geld werd opgehaald. 'We gaan ervoor zorgen dat Sabine geneest.' En die genezing is Sol alles waard. Gisteren is Sabine teruggekomen uit Amerika waarna ze direct is opgenomen in het ziekenhuis. De chemo bleek toch wat schade aan te hebben gericht. Het goede nieuws is dat de dure behandeling aanslaat. 

Maar meer geld is nodig en vandaar het evenement bij Café Hesp. Alle geïnteresseerden kunnen zich via de Facebookpagina 'Wij varen voor Sabine' aanmelden. Doneren kan op rekeningnummer NL56 TRIO 0198 4641 34 op naam van Stichting Sabii.