Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hoogste schommel van Europa opent op A'DAM Toren

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 augustus 2016, 17.08 uur

Wie altijd al eens op honderd meter hoogte boven de stad wilde schommelen, kan vanaf vandaag terecht op de A'DAM Toren. Op het dak van de toren opende burgemeester Van der Laan vanmiddag de 'Over the Edge'-attractie.

Bezoekers, gezekerd in een veiligheidsbeugel, kunnen in de attractie heen en weer over de rand van de toren schommelen. De attractie bestaat uit twee schommels met plek voor vier personen. De schommels worden hydraulisch aangestuurd, met de mogelijkheid om zelf mee te schommelen.

Hoewel burgemeester Van der Laan bij de bouw van de A'DAM Toren had beloofd om een ritje in de schommel te maken, krabbelde hij vanmiddag bij het zien van de attractie toch maar terug. 'Ik haat schommelen en ik barst van hoogtevrees', aldus Van der Laan. Zijn dochters durfden trouwens wel. 'Ik heb m'n kinderen zo-even nog bijverzekerd', zo grapte hij.

Durfallen moeten naast een kaartje voor de toren ook een apart kaartje voor de attractie kopen. Ter introductie is de attractie de eerste week gratis, vanaf 2 september kost een ritje in de schommel vijf euro.