Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man probeert ruzie te sussen en wordt in coma geslagen op de Wallen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 september 2016, 21.00 uur

Een 32-jarige man is gisteren op de Wallen in coma geslagen, hij heeft bij een vechtpartij hersenletsel opgelopen. Hij probeerde met vrienden een groep vechtende mannen uit elkaar te halen maar werd dus zelf uiteindelijk het slachtoffer.

De vechtpartij ontstond rond half twaalf ter hoogte van Casa Rosso op de Oudezijds Achterburgwal. Een groepje lichtgetinte mannen kreeg ruzie met drie mannen met een Oost-Europees uiterlijk. Het slachtoffer, een 32-jarige man uit Voorthuizen, probeerde de ruzie samen met zijn vrienden te sussen. 

De drie Oost-Europese mannen keerden zich vervolgens tegen hen , namen het slachtoffer flink te grazen en lieten hem bewusteloos achter. Agenten hebben de man eerst moeten reanimeren, een medisch traumateam heeft hem overgebracht naar het ziekenhuis. Zeker is dat hij hersenletsel heeft opgelopen, hij ligt momenteel in een coma. 

Signalement
Van de drie mannen is een signalement vrijgegeven, zij zijn na de vechtpartij in de richting van de Damstraat gelopen. Een man was ongeveer 1.65 meter, had donker haar en droeg dit in een hanenkam. De twee man was gespierd, ongeveer 1.70 meter groot en had donkerblond gemillimeterd haar. Van de derde man is alleen bekend dat hij ongeveer 1.80 meter lang was en kort donker haar had. 

abc5media_video_1

De politie roept getuigen of mensen met informatie over de drie daders zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.