Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Politie doet onderzoek in gracht wegens zware mishandeling op Wallen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 september 2016, 20.59 uur

Agenten zijn vanavond in het water bij de Oudezijds Achterburgwal bezig met onderzoek, naar aanleiding van de zware vechtpartij van gisteravond.

Een 32-jarige man werd daar rond 23.45 uur in coma geslagen door een groepje mannen met een Oost-Europees uiterlijk. Het slachtoffer probeerde daarvoor een ruzie tussen de mannen en een ander groepje te sussen, maar vervolgens werd hij zelf het doelwit.

Lees ook: Man probeert ruzie te sussen en wordt in coma geslagen op de Wallen

Een woordvoerder van de politie laat weten dat getuigen vannacht hebben verklaard dat er bij de vechtpartij mogelijk spullen in het water zijn gegooid. Omdat daar sporen van de daders op zouden kunnen zitten, proberen agenten die voorwerpen te vinden.

Geen nieuwe tips
Het slachtoffer ligt nog altijd in coma. De politie heeft sinds vannacht geen nieuwe tips gekregen en hoopt dat eventuele nieuwe getuigen zich alsnog melden. 'Het was daar ontzettend druk en het is een ontzettend heftige zaak, dus meld je. 'Elk detail, elk klein beetje informatie dat mensen hebben, zou kunnen helpen in het onderzoek', stelt de woordvoerder.

Of er vanmiddag al voorwerpen uit het water zijn gehaald die de daders vast hebben gehad is nu nog onduidelijk.