Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Slachtoffer (32) was vader van twee: 'Lieve gozer, hardwerkende levensgenieter'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 september 2016, 15.35 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Een vader van 2 jonge kinderen, een 'lieve, leuke gozer' die middenin in het leven stond. De 32-jarige man uit Voorthuizen probeerde zaterdagnacht een ruzie te sussen op de Wallen maar werd vervolgens zelf in elkaar geslagen. Vanochtend is hij overleden aan zijn verwondingen.

'Het is verschrikkelijk om zo'n lieve leuke gozer, die zo van het leven genoot, en een ontzettend goede vader was te moeten missen', schrijft een nabestaande op Facebook. 'Bovenal zijn wij ontzettend trots op onze lieve neef, broer, zoon, man en vriend! Niemand verdient dit, maar hij als hardwerkende levensgenieter echt niet!'

Lees ook: Man (32) overleden na mishandeling op de Wallen

'Begrafenis in plaats van bruiloft'
De man was met een groep vrienden voor een vrijgezellenfeest in de stad. De bruidegom zou aanstaande vrijdag gaan trouwen. Toen twee groepjes ruzie kregen, kwam hij volgens de politie tussenbeide maar richtte de woede van drie mannen met een 'Oost-Europees uiterlijk' zich op het slachtoffer. 

Hij werd door agenten ernstig gewond en bewusteloos op straat gevonden. In het ziekenhuis werd hersenletsel vastgesteld, De man is vanochtend in het ziekenhuis overleden. Mensen in het dorp zeggen dat de bruiloft is afgezegd, het slachtoffer wordt vrijdag namelijk begraven.

De woede is vanzelfsprekend groot bij zijn familie. 'Het is oneerlijk dat, als iemand iets goeds probeert te doen, hij het met de dood heeft moeten bekopen!