Start van hoofdcontent

Stad

nl

Uitgemergelde kat gedumpt in dichtgeknoopte boodschappentas

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 september 2016, 17.44 uur · Foto: Flickr

In Zuidoost is een kat door een nog onbekende persoon achtergelaten in een dichtgeknoopte boodschappentas. De zwaar uitgemergelde en uitgedroogde kat was er volgens de Dierenambulance zo slecht aan toe dat ze het beest hebben geëuthanaseerd.

Een passant heeft de kat maandag ter hoogte van de Hogehilweg aangetroffen. De getuige zag een boodschappentas hevig heen en weer bewegen en hoorde bovendien geluid. Medewerkers van de Dierenambulance die ter plaatse gingen, troffen in de stevig dichtgeknoopte tas een kat aan. Aan de achterkant van het beestje zijn de ingewanden zichtbaar, schrijft Piep Vandaag.

Vreselijke vondst
Een vreselijke vondst, noemt een hulpverlener de vondst van de kat. 'We hebben de kat zo snel mogelijk naar het Medisch Centrum voor dieren gebracht. Het beestje schreeuwde van de pijn toen we het met alle voorzichtigheid de ambulance in tilden'.

Oproep: informatie gezocht over kat in zak https://t.co/htDfGSu0Q7 #PiepVandaag

— PiepVandaag.nl (@PiepVandaag) 8 september 2016

Volgens Piep Vandaag wordt er een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar de gedumpte kat. Het beestje was niet gechipt, daardoor is het moeilijk om meteen z'n eigenaar te achterhalen. Wat er precies met dit beestje is gebeurd zal misschien nooit duidelijk worden, constateert Piep Vandaag.