Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gamewereld geschokt door plotselinge dood van ex pro-gamer

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 september 2016, 18.55 uur

Het had de dag van Kelvin's leven moeten zijn: het afronden van zijn marechaussee-opleiding en het in ontvangst nemen van zijn baret. Maar de 20-jarige ex pro-gamer zakte nog geen 200 meter voor de kazerne in elkaar en kwam te overlijden. Zijn familie, maar ook de internationale game-community, kunnen het nog steeds niet geloven.

De familie van de man gaat door een hel: "je staat hem (tijdens de mars - red) op te wachten om naar huis te gaan. Het was zijn droom. Ik had het huis versierd. ik had hier boven slingers hangen'', zegt de geëmotioneerde zus van de gamer. Ze zegt dat het vooral heel 'leeg' is sinds zijn overleden.

eSports
Rush, zoals de bijnaam luidt van de man, is als kind al een fanatiek gamer. Op zijn zevende wordt hij ontdekt bij een eSports-wedstrijd, dat is een wedstrijd waar op professioneel niveau gegamed wordt. Hij valt direct op omdat hij als geen ander kan schieten. ''Kelvin was een hele goede schutter. Als hij achter in zijn rug werd geschoten. Hij had de tijd om dan om te draaien. En dezelfde persoon te pakken. Daar was hij beroemd om'', zegt zijn voormalig coach tegenover de camera van AT5.

Kelvin wordt vrijdag begraven.

We are saddened to inform you that Kelvin Bosman a.k.a. Fariko Rush, former member of Yin.NL and Dragons has passed away at the age of 20.

— Fariko Team Building (@Fariko) 16 september 2016