112

NL
V

Bijna 120 tips na beelden van vechtpartij op Wallen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 september 2016, 23.30 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

In de zaak over de vechtpartij op de Wallen begin september, waarbij een 32-jarige man uit Voorthuizen uiteindelijk het leven liet, zijn inmiddels tegen de 120 tips binnengekomen. Dat gebeurde naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht van vorige week dinsdag. Daar werden bewegende beelden getoond van de vechtpartij.

Een woordvoerster van de politie in Amsterdam sprak dinsdagavond in de uitzending van enkele waardevolle tips van getuigen. Uit de beelden vorige bleek dat de vriendengroep van de Voorthuizenaar een andere rol speelde dan eerder werd aangenomen. Zijn vriendengroep nam actief deel aan de betreffende vechtpartij, meldde de politiewoordvoerster vorige week.

Lees ook: Eerste beelden fatale vechtpartij de Wallen vrijgegeven

Tot vorige week werd aangenomen dat het slachtoffer met zijn vrienden een ruzie tussen twee groepen op de Oudezijds Achterburgwal wilde sussen. Daarop zouden drie mannen met een volgens de politie Oost-Europees uiterlijk, zich tegen hen hebben gekeerd. Het gaat vermoedelijk om Roemenen, meldde de politiewoordvoerster dinsdag.