Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Rapper JayJay lokte Abderrahim Belhadj naar Kikkenstein voor liquidatie'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 september 2016, 14.45 uur · Foto: De doodgeschoten Abderrahim 'Appie' Belhadj.

Jason D. uit Zuidoost, ook bekend als rapper 'JayJay', wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Abderrahim Belhadj in mei dit jaar. De Rotterdammer werd bij de flat Kikkenstein doodgeschoten.

Het Parool schrijft vanochtend dat de 29-jarige Belhadj tot vlak voor zijn dood aan het whatsappen was met een iPhone dit Jason D. gebruikte. D. gooide de telefoon na de liquidatie weg maar uploadde zijn berichtenhistorie weer op zijn nieuwe telefoon. 

Het Openbaar Ministerie denkt dat 'JayJay' het slachtoffer met een smoes naar de flat heeft gelokt. Daar werd Belhadj met meerdere kogels doodgeschoten. Hij wordt gezien als één van de doelwitten van het zogenaamde Nieuwegeinse doodseskader, een groep mannen die vandaag terechtstaat in de 26Koper-zaak. 

Lees ook: Rapper JayJay: 'Trauma door aanhouding na schietpartij'

Belhadj zou al een tijd door de groep worden geobserveerd. Bij de groep werden video's gevonden van mannen in de McDonald's in Nieuwegein. Tijdens een gesprek met de recherche herkende Belhadj zichzelf op die beelden. Hij legde samen met een ander die op de beelden stond een verklaring af.

Ook noemde hij de naam van zijn mogelijke vijand. De reden voor het conflict zou zijn dat die persoon niet betaald was voor een drugstransactie.

Lees ook: 'Geliquideerde Belhadj stond op moordlijst Utrechts doodseskader'