Whatsapp

Stad

'Werk aan Centraal Station is nooit af'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 september 2016, 19.32 uur

Het Centraal Station gaat opnieuw jarenlang op de schop! De werkzaamheden zijn nodig omdat er de komende jaren tienduizenden extra reizigers worden verwacht. En dat terwijl de vorige intensieve verbouwing ongeveer een jaar geleden werd afgerond. In 2020 gaat het werk beginnen.

Onder meer de middelste sporen verdwijnen, zodat de twee sporen daarnaast dichter bij elkaar komen en de perrons aan beide kanten iets groter kunnen worden. Ook de Oosttunnel en de roltrappen worden onder handen genomen. Reden: nu zijn er ongeveer 180.000 treinreizigers per dag, maar verwacht wordt dat het er de komende jaren veel meer worden. 

Lees ook: Centraal Station nog lang niet klaar: in 2020 nieuwe verbouwingen

'En dat zijn alleen de treinreizigers, want er gebruiken ook nog heel veel mensen het station om van de IJkant naar de andere kant te komen of andersom. En wij verwachten zeker dat dat met 20 of 30.000 groeit en misschien nog wel meer', zegt Ankie Hectors, projectmanager van ProRail. 'Eigenlijk ben je op dit soort plekken nooit klaar met bouwen. Alleen al vanuit het onderhoud moeten we een paar grote dingen af en toe aanpakken. En je kan altijd maar in stapjes bouwen, omdat de winkel open moet blijven tijdens de verbouwing, Dus ik kan me dat gevoel goed voorstellen, dat mensen denken, zijn we nooit klaar, maar het blijft nog wel even zo.'

Jos van Zetten
Whatsapp