Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eerste zichtbare werkzaamheden voor ombouw Amstelveenlijn

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 september 2016, 14.04 uur

Project Amstelveenlijn start vandaag met de eerste zichtbare werkzaamheden voor de vernieuwing van lijn 51. In de omgeving van de Amstelveense kruispunten Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan worden proefsleuven gegraven.

Bij de drie kruispunten moeten kabels en leidingen worden verlegd. Om de exacte ligging van die kabels en leidingen in beeld te brengen en om te bepalen waar ruimte is om ze naartoe te verleggen, worden 44 proefsleuven gegraven.

De proefsleuven worden op diverse plaatsen gegraven ter hoogte van trottoirs, fietspaden en bermen. Bij het werk, dat ongeveer zes weken duurt, zijn geen wegafsluitingen nodig. Wel kan er wat overlast zijn voor fietsers en voetgangers.

Lees ook: Amstelveenlijn wordt voor 300 miljoen omgebouwd

De Stadsregio Amsterdam vernieuwt samen met de gemeenten Amsterdam en Amstelveen de Amstelveenlijn. De huidige lijn 51 tussen Amstelveen Westwijk en station Amsterdam CS wordt omgebouwd naar een tramverbinding tussen Amstelveen Westwijk en station Amsterdam Zuid.

Momenteel loopt de aanbesteding voor het selecteren van de hoofdaannemer die het project gaat uitvoeren. Naar verwachting is in april 2017 bekend wie dit wordt. De werkzaamheden beginnen in 2018 en eind 2020 moet de verbouwing af zijn.