Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ontvoering Insiya (2) goed voorbereid: 'Vader observeerde flat ex'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 oktober 2016, 10.57 uur

De vader van Insiya Hemani - het brein achter de ontvoering van zijn eigen dochter - heeft de kidnap zorgvuldig voorbereid. Een dag voor de ontvoering nam hij uitgebreid de tijd om de woning van zijn ex te observeren, zegt een buurvrouw die hem herkende op een door de politie verspreide foto.

'Ik heb woensdagochtend rond een uur of 11 een man zien staan die geruime tijd het appartementencomplex waar Insiya met haar moeder verbleef observeerde', vertelt de buurvrouw aan De Telegraaf. Volgens de vrouw was de man netjes gekleed en van Indiase komaf. 'Pas nadat ik later hoorde van de ontvoering en ik de foto van de vader zag, legde ik de link'.

Dramatische vermissing

Ze zegt zeker te zijn dat het ging om Shehzad Hemani ging, de 37-jarige vader Insiya. De vrouw heeft de politie inmiddels ingelicht. Die doet trouwens geen mededelingen meer over de dramatische vermissing van de peuter.

Insiya Hemani werd donderdagochtend rond 8.00 uur met geweld uit de woning van haar moeder gehaald. Twee of drie mannen namen het meisje mee uit de woning aan de Anfieldroad in Watergraafsmeer. Een verdachte werd overmeesterd en gearresteerd. Vermoedelijk probeert de vader Nederland te ontvluchten met zijn dochter.

Lees ook: Vader ontvoerde Insiya (2) succesvol zakenman in Mumbai