Start van hoofdcontent

Stad

nl

Partij van de Ouderen: 'Overlastjongeren de Banne naar heropvoedingskampen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 oktober 2016, 00.11 uur

Als het aan de Partij van de Ouderen ligt worden de jongeren die in de Banne voor overlast zorgen naar heropvoedingskampen gestuurd.

De jongeren moeten daar 'structuur en sociale vaardigheden' worden bijgebracht, stelt de partij in een persbericht. De overlastgevers moeten de 'waarden en normen van onze samenleving met de paplepel ingegoten' krijgen. Ook de ouders moeten bij het heropvoeden worden betrokken. 

Lees ook: Jongeren die de Banne terroriseren: 'Niemand komt naar ons toe om te klagen'

De Banne wordt al enige tijd geterroriseerd door jongeren die rondhangen, vernielingen aanrichten en buurtbewoners intimideren. Binnenkort komt er een samenscholingsverbod in de wijk. Groepen mogen dan niet meer op straat samenkomen. Ook worden er gebiedsverboden uitgedeeld.

Lees ook: Overlast jeugdbende de Banne verplaatst zich door cameratoezicht

Naast het heropvoedingskamp wil de Partij van de Ouderen ook een avondklok instellen. 'Met lik-op-stuk maatregelen is het mogelijk om overlast in te dammen. Voor de jeugdigen die stenen gooien naar mensen heel normaal vinden zou, naar voorbeeld van andere steden, een avondklok moeten gelden. Lekker bij moeders piepers schillen in plaats van de Banne te terroriseren', zegt duo-raadslid Reenze van Burg.

Lees ook: Banne Buiksloot geterroriseerd door hangjongeren: 'Mensen durven 's nachts niet meer de straat op'