Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schoenafdrukken in nek en gezicht: 'Hij is nu wel knock-out, zeiden ze'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 oktober 2016, 19.06 uur

Hij werd van zijn fiets geduwd en vrijwel meteen in zijn gezicht geslagen en geschopt. De 22-jarige Daniel* had de schoenafdrukken in zijn gezicht en nek staan nadat hij eind augustus 's nachts in Noord werd beroofd. Hij doet nu anoniem zijn schokkende verhaal: 'Ik hoorde ze nog zeggen: "Hij is nu wel knock-out"'.

*Gefingeerde naam.

Na een avond werken in de horeca was Daniel 25 augustus in de vroege ochtend op weg naar het huis van zijn vriendin. Bij de Buiksloterweg wordt hij tegengehouden door een groep mannen: 'Voor ik het wist, stond er eentje voor mijn fiets om mij op te vangen. Ik remde en raakte uit balans, toen viel ik en voordat ik het wist had ik een paar vuisten in mijn gezicht. Daarna volgden alleen maar trappen.'

'Je mag blij zijn dat je je fiets nog hebt'
Het was de bedoeling van de groep om hem buiten westen te slaan. 'Op een gegeven moment hoor ik een paar jongens zeggen: "Hij is nu wel knock-out". Dus dat weet ik nog.' Dan merkt Daniel dat zijn telefoon weg is en vraagt hem terug. 'Je mag blij zijn dat je je fiets nog hebt, je moet nu weggaan', snauwen de jongens hem toe. 

abc5media_image_1

Op de foto's van na de mishandeling is goed te zien hoeveel harde klappen Daniel heeft gekregen. 'Ik had een hersenschudding, mijn hele gezicht was blauw. Er stond een voetafdruk in mijn nek en mijn voorhoofd. Ik had heel veel last van mijn hoofd.'

De fysieke pijn is nu zo langzamerhand wel over, maar mentaal heeft hij uiteraard ook een flinke tik gehad. 'De mentale pijn is wel het grootst, heel zwaar.' Daniel is wel weer aan het werk maar alleen naar huis fietsen is er niet meer bij.

Groep van zes
De politie is op zoek naar zes lichtgetinte mannen van tussen de 20 en 25 jaar oud die in de omgeving rond de Buiksloterweg gezien zijn of mogelijk vaker rondhangen. Meer over deze zaak en een getuigenoproep ziet u in Bureau 020.