Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slachtoffer brand Zuidoost door misdrijf om het leven gekomen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 oktober 2016, 22.40 uur

De overleden man die donderdagavond werd gevonden bij een brand in een woning aan de Barbusselaan in Zuidoost is slachtoffer geworden van een geweldsmisdrijf.

Dat bevestigt de politie. De recherche probeert momenteel te achterhalen wat de oorzaak van de brand is. Op dit moment bestaat het vermoeden dat er sprake is van brandstichting. Er wordt morgen in de woning aanvullend onderzoek gedaan.

Identiteit
De identiteit van het slachtoffer is nog niet officieel vastgesteld, maar de recherche denkt dat het gaat om de 54-jarige bewoner. Er wordt nog aanvullend DNA-onderzoek gedaan. 

Tweede brand
De brand brak donderdagavond rond 22.30 uur uit op de eerste verdieping van de flat. Hulpdiensten die ter plaatse kwamen troffen het slachtoffer aan. De man is direct naar buiten gehaald en op straat gereanimeerd. Dat mocht niet meer baten, 
hij overleed ter plaatse

Toen de brandweer was vertrokken laaide het vuur weer op. Rond middernacht sloegen er vlammen uit het pand. Drie woningen die tijdens de eerste brand onbeschadigd bleven, raakten hierdoor onbewoonbaar. De brandweer verklaarde dat zij na de eerste brand voorzichtig te werk waren gegaan, om sporen intact te houden.