Start van hoofdcontent

Stad

nl

Korpschef: 'We houden ernstig rekening met vergismoord in zaak-Latumahina'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 oktober 2016, 19.32 uur

De politie houdt er 'ernstig rekening mee' dat de 31-jarige Djordy Latumahina afgelopen zaterdag niet het beoogde doelwit was van de liquidatie in Nieuw-West.

'Het is een zeer heftige zaak. Dat betekent dat er meer dan veertig mensen mee bezig zijn', vertelt korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg in het AT5-programma Het Verhoor. 'In dit onderzoek houden we toch ernstig rekening met het scenario dat er sprake kan zijn van een vergissing. Elke zaak motiveert, maar dit motiveert rechercheurs toch om er heel hard aan te werken.'

Lees ook: Dossier: Djordy Latumahina

Op de vraag waarom hij spreekt van 'ernstig rekening houden met' benadrukt Aalbersberg dat er wat de politie betreft nog altijd meerdere scenario's mogelijk zijn. 'Het is één van de scenario's. Wij houden er ernstig rekening mee, dat hoort u me goed zeggen. Ik zeg daarmee meer dan anders. We hebben dit scenario nog niet kunnen uitsluiten.'

Fatale schietpartij
De 31-jarige Djordy Latumahina werd afgelopen zaterdag doodgeschoten in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein. Hij zat in zijn auto met zijn vriendin en 2-jarige dochter toen hij onder vuur werd genomen. Latumahina overleed aan zijn verwondingen, zijn vriendin raakte ernstig gewond. Zijn dochtertje bleef ongedeerd. 

Latumahina, van Molukse afkomst en geboren in Ede, timmerde al enige jaren aan de weg met zijn eigen bedrijf Concept385. Met het bedrijf ontwikkelde hij feestconcepten en hielp hij de clubs met de marketing van hun evenementen. Ook was hij actief bij club Bitterzoet als programmeur en stond hij als DJ $OLO ook zelf regelmatig achter de draaitafel.

De volledige aflevering van Het Verhoor is hier te bekijken.
abc5media_video_1