Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zeker 75 mensen willen aangifte doen tegen homohaatflyer

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 oktober 2016, 20.41 uur

De politie heeft vandaag van zeker 75 mensen telefoontjes gehad, die aangifte willen doen tegen de homohaatflyer die sommige Amsterdammers dit weekend in de bus kregen.

Of zij ook echt aangifte kunnen doen is nog niet duidelijk. Het OM is nog aan het uitzoeken of er met het verspreiden van de flyer ook echt een strafbaar feit gepleegd is. Op de flyer staat geschreven dat 29 procent van de kinderen die opgroeien bij homoseksuele ouders seksueel zou worden misbruikt. Moslims, joden en christenen zouden zich volgens de auteurs van het pamflet tegen homo’s moeten verenigen.

LHBT-belangenorganisatie COC riep Amsterdammers vandaag al op om aangifte te doen. Voorzitter Tanja Ineke spreekt van 'walgelijke onwaarheden'. Onder andere de stadsdeelvoorzitters van West en Nieuw-West, respectievelijk Gerolf Bouwmeester en Achmed Baâdoud, hebben inmiddels aan die oproep gehoor gegeven. 

Net met @GerolfJB aangifte gedaan bij @politie_Adam vanwege #antihomo flyers die verspreid zijn in @NieuwWest en @020West #geenhaat in 020!

— Achmed Baâdoud (@AchmedBaadoud) 17 oktober 2016

abc5media_video_1