Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Politie vermoedt duister motief achter beschietingen coffeeshops

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 oktober 2016, 12.38 uur

Voor de zesde keer in nog geen jaar tijd hebben criminelen het vuur geopend op een coffeeshop in de stad. Mogelijk is er een verband tussen de beschietingen.

De politie houdt rekening met afpersing van de eigenaren, maar ook met een doelbewuste poging om de concurrentie uit te schakelen, zegt een woordvoerder vandaag in De Telegraaf. Volgens de politie is het 'niet erg waarschijnlijk' dat het gaat om zes losstaande incidenten.

Lees ook: [Video] Beschoten coffeeshop Overtoom ook dichtgetimmerd

Coffeeshop Blue Lagoon aan de Overtoom werd gisterochtend vroeg beschoten. Enkele uren later gingen er al dikke houten planken tegen de gevel omwille van de openbare orde en veiligheid. Dat geldt immers het zwaarst.

Concurrentie
Mogelijk zetten criminelen hiermee eigenaren onder druk om alleen van een bepaalde organisatie drugs af te nemen, schrijft De Telegraaf, 'of ze schakelen simpelweg de concurrentie uit door sluiting te forceren'.

Het valt de politie op dat de coffeeshops 's nachts worden beschoten. 'Het lijkt puur gericht op het effect, namelijk sluiting', aldus de politie.

Lees ook: Coffeeshop op Overtoom onder vuur genomen