Stad

NL
V

Bouw grootste hotel van Nederland begonnen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 oktober 2016, 15.32 uur

Midden in de week waarin de discussie over drukte in de stad en het in goede banen leiden van de alsmaar groeiende toeristenstroom tot een hoogtepunt kwam, is bij de Rai begonnen met de bouw van het grootste hotel van Nederland.

Het nhow Amsterdam Rai-hotel is ontworpen door Rem Koolhaas en wordt 91 meter hoog. Als het hotel, wat vlakbij station Rai zal verrijzen, eenmaal af is telt het 650 kamers. Hiermee mag dit hotel zich het grootste van de BeNeLux noemen.

Afgelopen woensdag werd er een driehoekige steen neergelegd en hiermee ging de bouw 'symbolisch' van start. Medio 2019 moeten de eerste gasten een nachtje in het hotel kunnen slapen.

Bekijk ook: Rem Koolhaas ontwerpt grootste hotel van Nederland bij Rai

Drukte
Dat uitgerekend op woensdag met de bouw werd begonnen kun je, op z'n minst, een beetje ironisch noemen. De avond voor het officiële moment maakte de politie een uitgebreid rapport openbaar, waarin nogal wat zorgen werden geuit over de alsmaar groeiende toeristenstroom. Later die avond haalde burgemeester Van der Laan in een toespraak hard uit naar de drukte in de stad. Hij gaf onder meer aan dat de gemeente nog eens kritisch naar een hotelstop gaat kijken.