Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Vrienden doen laatste poging vermiste bergbeklimmer te vinden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 oktober 2016, 09.14 uur · Foto: Een eerdere zoektocht naar Wilson. Bron: christiaanwilson.nl

Vrienden en familie van bergbeklimmer Chirstiaan Wilson doen nog een laatste poging hem te vinden. Ze vertrekken deze week naar Nepal om met honden te zoeken naar de vermiste klimmer.

In mei verdween de 35-jarige Wilson in de Himalaya. Hij was bezig aan een beklimming van de Dhaulagiri (8000 meter), maar had deze afgebroken omdat het plan te ambitieus bleek. Hij was teruggekeerd naar het basiskamp en zou vandaar richting de bewoonde wereld gaan. Bij de volgende halte, de Italian Lodge, is hij nooit aangekomen.

Lees ook: 'Deel helm bergbeklimmer Wilson gevonden bij zoektocht Himalaya'

'Ik heb echt het gevoel dat we nog iets moeten doen', vertelt Michel de Jonge in De Telegraaf. 'Het is een van mijn beste vrienden en ik wil antwoord hebben op de vraag wat er is gebeurd.' Een andere vriend, Ruben, vertrekt vandaag al om voorbereidingen te treffen. Michel en een derde vriend, Paul, volgen later. Zondag begint de zoektocht rond de Dhaulagiri. 

Lees ook: Helikopters zoeken vermiste Amsterdammer in Himalaya: 'Lastig gebied met steile stukken'

Er zijn eerder zoektochten geweest naar de vermiste Amsterdammer. Broer Peter Wilson reisde in juni af, maar dat leverde weinig op. Er werd alleen een stuk van de helm van Christiaan gevonden. 'Er zijn drie scenario’s. Het liefst vinden we hem nog ergens levend, maar die kans is heel klein. We zouden ook zijn lichaam kunnen vinden. De derde optie is dat we niets vinden, het slechtste scenario. Ik weet dan ook niet wat we nog kunnen doen. Na de winter wordt verder zoeken heel moeilijk', vertelt Pieter tegen de krant.

Lees ook: Ruim 25.000 euro ingezameld voor vermiste Amsterdamse bergbeklimmer

De komende zoektocht zal negen dagen duren. Na de zoektocht hopen ze antwoord te hebben op de vraag wat er is gebeurd met Christiaan.

Lees ook: Bergbeklimmer uit Amsterdam vermist in Himalaya