15.000 euro voor gouden tip dodelijke schietpartij Jan Evertsenstraat

Wie schoot de 44-jarige Haarlemmer Hakan Aradas ruim drie weken geleden dood in de Jan Evertsenstraat? Voor de gouden tip ligt een beloning van 15.000 euro klaar.

Hakan Aradas (44) werkte als onderhoudsmonteur en had samen met zijn vrouw drie kinderen. In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 oktober besluit hij om met twee vrienden vanuit Haarlem nog even uit te gaan in Amsterdam.

Lees ook: Dode en twee gewonden bij schietpartij Jan Evertsenstraat

De vrienden willen die nacht ergens na 3.00 uur naar een Turks café in de buurt van het Mercatorplein. Maar omdat het café net gaat sluiten, spreekt Hakan een Turks sprekende man aan op een scooter. Die man weet dat er een eindje verderop in de Jan Evertsenstraat een Turks café is, dat nog wel open is en biedt aan voor ze uit te rijden.

Belaagd
Rond 3.45 uur komen de mannen aan. Terwijl een van zijn vrienden de auto parkeert, staat Hakan met de andere vriend alvast voor de deur samen met een aantal andere mannen. Hakan praat met een waarschijnlijk Marokkaanse man, die zichzelf Youssef noemt. Wat er daarna precies misgaat is nog altijd niet duidelijk, maar op een bepaald moment lijken hij en Hakan ruzie te hebben, waarna ze samen weg lopen.

Lees ook: Buurt opgeschrikt door fatale schietpartij West: 'Ik zag het al aankomen'

Hoe snel het daarna uit de hand loopt, is vastgelegd door een camera aan de overkant van de straat. Hakan wordt belaagd door een clubje mannen. Hij wordt geschopt en geslagen. Eén van zijn vrienden probeert hem nog te helpen maar op dat moment trekt één van de mannen een wapen en schiet. Hakans vriend is geraakt en rent voor zijn leven. Terwijl ook de rest in paniek wegrent neemt de schutter nu ook Hakan onder vuur. Dat wordt hem fataal.

Geen liquidatie
De politie heeft op dit moment geen reden om aan te nemen dat Hakan met voorbedachte rade om het leven zou zijn gebracht. Hakans vrienden zagen hem ruzie hebben met die latere schutter, iemand die hij dus pas net had ontmoet. De politie weet nog altijd niet waar die ruzie over ging. Mocht er mogelijk wel een conflict zijn van Hakan met andere personen dan horen ze dat graag.

Lees ook: Beschoten trio Jan Evertsenstraat was niet bekend bij politie

De schutter is een man die zichzelf Youssef noemde, waarschijnlijk is hij van Marokkaanse afkomst. Hij is tussen de 20 en 30 jaar oud en tussen de 1.70 en 1.80 m lang. Hij had mogelijk een petje of capuchon op. Hij droeg een donkergekleurde jas tot over de heupen, een spijkerbroek en donkergekleurde schoen met een lichtkleurige zool.

Ook zoekt de politie nog meerdere getuigen. Tips zijn welkom op 0900-8844, of anoniem op 0800-7000.

Bekijk hieronder de bewakingsbeelden.