Moordenaars Chahid Yakhlaf stonden al dagen te wachten

De moordenaars van de 27-jarige crimineel Chahid Yakhlaf werden drie dagen voor de liquidatie al voor het eerst vastgelegd op bewakingscamera's.

Dat maakte de politie vanavond bekend in Opsporing Verzocht. Chahid werd op Oudjaarsavond 2015 doodgeschoten bij camping Maaszicht in Kerkdriel. Hij zat daar ondergedoken, omdat hij al vreesde voor zijn leven. In november 2014 was Chahid ontsnapt aan een moordaanslag in Almere.

28 december
De daders van de liquidatie werden op 28 december vorig jaar rond 20.45 voor het eerst vastgelegd op bewakingscamera's. Na vijf minuten vertrokken ze weer. Waarschijnlijk waren ze op zoek naar Chahid.

Een dag later zijn de daders weer te zien op camarabeelden. Een man met een automatisch wapen loopt rond 23.00 uur richting een geparkeerde witte auto. Zodra er een auto bij de slagboom aankomt, reageert hij en houdt zich schuil. De man doet er alles aan om uit het zicht van de koplampen te blijven. Ook deze avond laat Chahid zich niet zien, waarop de man weer afdruipt. In een BMW verlaat hij het parkeerterrein.

Automatische wapens
Twee dagen later besluit Chahid om Oud en Nieuw te vieren in België. Rond 17.30 uur rijdt er een BMW de parkeerplaats voor de camping in Kerkdriel op. Om 18:15 uur willen Chahid, zijn broer en een vriend richting België vertrekken. In de witte Mercedes rijden ze naar de uitgang van de camping. Bij de slagboom wordt de auto met de inzittenden, waaronder Chahid beschoten met automatische wapens. 

Hierna rijdt de auto van het slachtoffer met hoge snelheid het terrein af. Chahid weet weg te komen en belandt in het ziekenhuis. Daar sterft hij korte tijd later. De twee andere inzittenden raakten lichtgewond. Na de moord wordt de vermoedelijke vluchtauto in Zaltbommel uitgebrand aangetroffen.

Gwenette Martha
Chahid was een bekende van de politie en werd vaak gezien met de in 2014 doodgeschoten topcrimineel Gwenette Martha. Hij zou kort voor Martha's dood nog bij hem zijn geweest. Eerder vandaag maakte de politie al bekend dat een 22-jarige Amsterdammer is aangehouden als verdachte.