Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Vrienden Robert Gerritsen nu ook verdacht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 november 2016, 12.35 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

De Roemeense verdachten van de fatale vechtpartij op de Wallen, waarbij Robert Gerritsen om het leven kwam, mogen hun proces in vrijheid afwachten. Vijf vrienden van Gerritsen worden daarentegen als verdachten van openlijke geweldpleging aangemerkt.

Dat schrijft De Telegraaf. De drie Roemenen, Mirci M., Marian D. en Stefanel M., werden begin oktober aangehouden in Brussel en uitgeleverd aan Nederland. De officier van justitie wilde de mannen van 20, 22 en 27 jaar oud drie maanden langer vasthouden, maar kreeg daar deze week van de rechtbank geen toestemming voor.

Lees ook: Slachtoffer (32) was vader van twee: 'Lieve gozer, hardwerkende levensgenieter' 

In eerste instantie werd gesuggereerd dat de 32-jarige Gerritsen tijdens een vrijgezellenfeest op de Wallen een ruzie tussen zijn vriendengroep en de Roemenen wilde sussen. Uit camerabeelden blijkt echter dat de tien mannen, die samen met Gerritsen deelnamen aan het vrijgezellenfeest, de drie Roemenen de Wallen overjoegen. De Roemenen moesten zich daarbij verdedigen en kregen rake klappen. Zelf deelden ze overigens ook de nodige stoten uit.

De vijf mannen uit de Voorthuizer groep zijn inmiddels verhoord. De advocaten Ivo Rigter en Hugo Bakker, die de drie Roemenen vertegenwoordigen, vinden het goed dat het beeld van hun clienten is gekanteld door het aanmerken van de vijf vrienden als verdachten. 'Onze cliënten hebben zich alleen verdedigd. Uiteraard is het niet aan ons, maar aan de rechtbank om dat na uitgebreid onderzoek vast te stellen', stelt Rigter in de krant.

Lees ook: Eerste beelden fatale vechtpartij de Wallen vrijgegeven