Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vijf arrestaties na inval bij probleemgezin Oude IJselstraat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 november 2016, 11.57 uur

Bij een inval vanochtend in een woning in de Oude-IJselstraat zijn vijf mensen gearresteerd. Zij zijn aangehouden in het onderzoek naar een reeks incidenten in de straat.

Het zou gaan om leden van het probleemgezin B. De 27-jarige Zinna B. is naar verluidt gisteren al op Schiphol aangehouden. Ze wordt verdacht van het witwassen van geld, ook die arrestatie is gedaan in het onderzoek naar de twee incidenten eerder dit jaar. De politie sluit meerdere arrestaties niet uit. 

Lees ook: Gezin Oude-IJselstraat moet mogelijk gedwongen verhuizen

In mei ontplofte een handgranaat voor de woning van het gezin, niemand raakte gewond maar meerdere auto's raakten beschadigd. Een maand later, in de ochtend van 9 juni, werd de 27-jarige vrouw op nagenoeg dezelfde locatie onder vuur genomen. Ze werd in haar hand en been geraakt. Eerder werden de ruiten van haar auto al vernield.

Volgens Het Parool zouden de drie incidenten een waarschuwing uit het criminele milieu zijn. Zinna B. en haar man zouden verantwoordelijk zijn voor de verdwijning van tonnen drugsgeld. B. Na de incidenten moest Zinna B. in verband met de onrust en de veiligheid in de wijk gedwongen verhuizen. 

Lees ook: Vader slachtoffer schietpartij: 'Lag te slapen toen ik schoten hoorde'