Start van hoofdcontent
NL
V

OM eist maximale taakstraf tegen Dave Roelvink: 'Vertrouwen verliefd meisje ernstig geschonden'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 november 2016, 17.53 uur

Het Openbaar Ministerie heeft 240 uur taakstraf en een schadevergoeding van in totaal 23.000 euro geëist tegen Dave Roelvink. De zoon van zanger Dries Roelvink wordt verdacht van betrokkenheid bij juwelendiefstal en het maken en verspreiden van een seksfilmpje na een uit de hand gelopen feest in 2014.

Bij dat feest in een villa in Burgerbrug (gemeente Schagen) verdwenen voor tienduizenden euro's aan spullen, waaronder horloges, oorbellen, ringen, kleding, computers en een autosleutel. Enige tijd later dook er ook een filmpje op waarin Roelvink seks had met de dochter des huizes. In totaal werden drie video's gemaakt, door zowel Roelvink als een vriend.

Lees ook: Rechtszaak tegen Dave Roelvink van start

Volgens de officier wijst alles erop dat de vrienden de diefstal op hun geweten hebben. Hij doelde daarbij onder meer op whatsappberichten die over en weer gingen. De verdachten zeggen allemaal niet schuldig te zijn, zich niks te herinneren of beroepen zich op hun zwijgrecht. De verdachten hebben het vertrouwen van een 'verliefd en onbedachtzaam' meisje ernstig geschonden, aldus het OM.

Roelvink kwam vandaag niet opdagen bij de rechtbank op Schiphol uit vrees voor media-aandacht. Van massale belangstelling vanuit de pers bleek echter geen sprake.