Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Plannen voor tweede coffeeshop in Zuidoost

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 november 2016, 22.28 uur

Hoewel de eerste coffeeshop in Zuidoost nog niet open is, heeft het stadsdeel al plannen voor een tweede verkooppunt. Dat bleek gisteravond bij een informatiebijeenkomst voor bewoners nadat bekend werd dat het stadsdeel na zestien jaar een coffeeshop krijgt.

'In eerste instantie gingen we uit van één coffeeshop toen we het drugsbeleid vasstelden in 2004. Vervolgens is er nu in de pilot, die vanaf 2012 door de burgemeester is opgesteld, gezegd van; Zuidoost zou een tweede plek moeten hebben cq. een ondernemer kunnen vinden voor een tweede plek. Dat is nu wel in gang gezet, al willen we wel kijken hoe dit gaat verlopen, mocht de ondernemer de vergunning krijgen', aldus stadsdeelbestuurder Muriël Dalgliesh.

Lees ook: Zuidoost krijgt eindelijk een eigen coffeeshop

Het stadsdeel hoopt dat de vergunning voor de eerste coffeeshop nabij station Bijlmer Arena binnen twee maanden kan worden afgegeven. Op dit moment kunnen omwonenden een zienswijze indienen. Daarna is er nog een mogelijkheid tot inspraak. Als de coffeeshop er uiteindelijk komt, wordt na twee jaar geëvalueerd of de winkel er permanent kan blijven. De locatie voor de tweede coffeeshop is nog niet bekend.