Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Ontvoerde Insiya blijft in India'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 november 2016, 20.28 uur · Foto: Amber Alert

De vermiste, tweejarige Insiya, zit in India en daar blijft ze voorlopig. De moeder zou naar India moeten komen, wil ze haar kind zien.

Dat schrijft De Telegraaf die met de vader sprak. De ontvoeringszaak zit vast, volgens de krant. De vader zou ook niet toestaan dat moeder Nadia Rashid de tweejarige Insiya vanuit Mumbai weer mee terugneemt naar Amsterdam. 

Lees ook: 'Ontvoerde Insiya maakt het goed'

'Reizen naar India is voor mij geen optie. Ik ben daar niet veilig voor mijn ex. Hij is daar machtig en kan van alles met me laten uitspoken', zegt de moeder van Insiya tegen De Telegraaf. Ze hoopt nu dat het ministerie van Buitenlandse Zaken in komt. 'Het belangrijkste is dat we haar terug weten te halen', zei Koenders twee weken geleden. Via de ambassade in India zouden pogingen worden gedaan het ontvoerde meisje terug te halen.

Lees ook: Vader Insiya spreekt advocaat Gerard Spong, dochter volgens getuigen in India

De advocaat van Nadia Rashid, Peter Plasman heeft geprobeerd met de advocaat van vader Shezad Hemani, Spong. Die liepen echter nergens op uit. Spong zei eerder dat hij het meisje had gezien en dat ze het goed maakt. 

Lees ook: Advocate moeder ontvoerde Insiya: 'Uitlatingen Gerard Spong onterecht'

Eind september werd Insiya met geweld uit een woning in de Watergraafsmeer ontvoerd. Er werden al vier verdachten opgepakt in de zaak, maar het dochtertje van Nadia Rashid is nog altijd niet terug in Amsterdam.