Slachtoffer schietpartij Ten Katestraat is 18-jarige Amsterdammer Naoufal

Het slachtoffer van de schietpartij gisteravond aan de Ten Katestraat is een 18-jarige Amsterdammer Naoufal. De twee gewonden zijn eveneens Amsterdammers van 22 en 24 jaar. Zij zijn lichtgewond.

Dit meldt de politie. Een ruzie op straat mondde rond 18.30 uur uit in een vechtpartij. Daarbij werd later geschoten. De 18-jarige jongen werd daarbij dodelijk getroffen. Volgens getuigen werd er meerdere keren geschoten.

Lees ook: Dode en twee gewonden bij schietpartij Ten Katestraat

Volgens eerdere berichten vond de schietpartij plaats voor een shisha lounge. Dit is niet het geval. Het slachtoffer is wel in de lounge gereanimeerd. Hoe de 18-jarige jongen daar binnen is gekomen, is niet bekend. 

Ruzie
Wat de aanleiding was voor de ruzie, kon de politie nog niet zeggen. In eerste instantie lijkt het niet op een liquidatie. Maar alle scenario's worden nog onderzocht. De drie slachtoffers komen wel voor in de systemen van de politie, maar niet voor zware vergrijpen. Het was druk op straat op het moment dat er geschoten werd. De politie hoopt dat getuigen zich zullen melden. Video's en filmpjes zijn ook welkom.

Verdachte op vrije voeten
Kort na de schietpartij werd een verdachte gearresteerd op de Admiraal de Ruijterweg. Deze man is vrijgelaten, maar er wordt nog wel onderzocht of hij een rol had bij de schietpartij.