Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ook Riechedly Bazoer botst met Ajax-trainer Peter Bosz

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 november 2016, 19.36 uur

En opnieuw is er een speler gebotst met Ajax-trainer Peter Bosz. Na Anwar El Ghazi, Nemanja Gudelj is nu middenvelder Riechedly Bazoer gebrouilleerd geraakt met de trainer.

Peter Bosz zei vanmiddag tijdens de persconferentie dat Bazoer zich zondag had ziek gemeld. Bij de training van maandag moest hij volgens de regels apart van de selectie trainen, dat weigerde Bazoer. 'Zo werkt dat bij mij niet', vertelde Bosz. 'Dan laat je je eerst door de medische staf checken en dat wilde hij niet.' 

De consequentie is nu dat Bazoer niet bij de selectie zit voor de Europa League-wedstrijd tegen Panathinaikos. Bazoer heeft excuses gemaakt en mag vrijdag weer aansluiten bij de training.

Gewijzigde basisopstelling
Voor de wedstrijd tegen de Grieken, Ajax is al geplaatst, lijkt Bosz een aantal wijzigingen in zijn opstelling door te voeren. Dat moet sowieso omdat Hakim Ziyech niet inzetbaar is wegens ziekte, ook de licht geblesseerde Riedewald zal niet gaan spelen. Daley Sinkgraven wordt uit voorzorg aan de kant gehouden nadat hij zondag tegen NEC geblesseerd uitviel.

De opengevallen plekken in het elftal betekent mogelijk speelminuten Kenny Tete en Mitchell Dijks maar ook jeugdspelers als Abdelhak Nouri, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt mogen ook hopen.