Start van hoofdcontent

Stad

nl

Makelaars Amsterdam: 'Woningaanbod in omliggende gemeenten ook aantrekkelijk'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 november 2016, 16.33 uur

Woningzoekenden in Amsterdam zijn op zoek naar een product dat steeds schaarser wordt. Dat staat te lezen in het rapport 'Amsterdam (on)betaalbaar' van gemeente, makelaars en woningcorporaties. In het Financieele Dagblad wijzen gemeente en makelaars als alternatief op de 'goede bereikbaarheid en het aantrekkelijke woningaanbod' in omliggende dorpen en steden.

Woningen in bijvoorbeeld Abcoude, Diemen, Purmerend en Zaanstad zijn nog betaalbaar, zegt Sven Heinen, voorzitter van de makelaarsvereniging Amsterdam in het FD. 'Als je bereid bent een kwartier in de trein te zitten naar je werk koop je voor hetzelfde geld een twee keer zo groot huis met een tuin'.

Paniek
Heinen vindt dat Nederlanders te moeilijk doen over een stukje met de trein of auto 'We schieten direct in paniek als we een uur moeten reizen, maar in Londen is het de normaalste zaak van de wereld om een uur met de metro te reizen'.

Lees ook: Jonge gezinnen trekken de stad uit; 'een beetje zoals in Londen'

Buiten de ring, in Noord, Zuidoost of Nieuw-West, kunnen mensen nog betaalbare woningen vinden, zegt Heinen. Daarbinnen zal Amsterdam steeds meer een plek voor rijke mensen worden.