Stad

Kermis verdwijnt vanaf 2019 van de Dam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 november 2016, 16.02 uur · Foto: Paul Hermans

Whatsapp

De kermis op de Dam gaat verdwijnen. Er is nog een vergunning tot 2019, maar deze wordt door de gemeente niet verlengd. Het is een maatregel tegen de drukte in de binnenstad.

Burgemeester Van der Laan heeft dit aan de gemeenteraad geschreven in een brief over het nieuwe evenementenbeleid. Ook het aantal feesten op straten en pleinen tijdens de Gay Pride wordt ingeperkt, schrijft Het Parool. Tevens wordt het geluidsniveau van feesten aangepakt. Zo worden extreem lage tonen weggefilterd. 

Lees ook: Stadsdeel Centrum wil touringcars helemaal weg uit binnenstad

Volgens Het Parool worden de nieuwe, uniforme richtlijnen voor geluid hoogstwaarschijnlijk op Koningsdag van kracht. Daarvoor gaat de burgemeester nog in overleg met evenementenorganisatoren, bewonersverenigingen en geluidsdeskundigen.

Lees ook: Bewoners Prinsengracht zijn gezeur over overlast Gay Pride zat: 'Desastreus als klagers gelijk krijgen'

Ook komt er een stedelijke regietafel. Deze komt elke week samen om de komende evenementen te bespreken. Er wordt dan overlegt over eventuele inzet van politie en andere hulpdiensten, handhaving en de reinigingsdienst. Vanaf 1 januari gaat de regietafel van start. Het lukt daarvoor nog niet om het volledige beleid door te voeren. 

Whatsapp