Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Koningin Máxima brengt verrassingsbezoek aan Osdorpse flat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 november 2016, 18.50 uur

Verrassingsbezoek voor bewoners van een zogenaamde Kamer met Kansen-flat in Osdorp. En niet zomaar bezoek, want Koningin Máxima en de Belgische Koningin Mathilde stonden onverwachts voor de deur.

De twee koninginnen verbleven een uurtje in het pand en spraken onder meer met bewoners, vertegenwoordigers en jongeren.

Wel opvallend, want de jongeren hadden géén idee wie er nou op bezoek kwam: 'We waren wel voorbereid op hoog bezoek, maar we wisten niet dat het zo'n hoog bezoek zou zijn', zegt een van de bewoners. Toch ging de ontmoeting gewoon goed: 'Ze waren erg meelevend en geïnteresseerd. Ze vroegen echt dieptevragen op de man af. Het was een goed gesprek en heel informeel.'

Schoolverlaters
Kamers met Kansen bereidt schoolverlaters voor op een zelfstandig bestaan door hen een baan te bieden bij bijvoorbeeld de Albert Heijn. In de Amsterdamse versie van de stichting verblijven zo'n 32 jongeren.

Onverwacht bezoek voor bewoners Kamers met Kansen in Osdorp: Koningin Máxima en Belgische Koningin Mathilde stonden ineens voor de deur. pic.twitter.com/khmTk4XChh

— Robin van Hijfte (@robinvanhijfte) 29 november 2016
Belgian Royal Palace